Bakgrund och introduktion

Ny restaurang byggd från grunden 2022 av meriterade krögare. Belägen på mycket bra plats i centrala Stockholm. På kort tid har verksamheten nått hög status bland kunder och fått många fina recensioner. Ägarna avser nu att lämna över stafettpinnen till ny ägare för att kunna fokusera på annat projekt och med anledning av detta erbjuds nu aktierna i Bolaget till försäljning.

Detta är ett verkligt tillfälle för branschkollega att expandera sin verksamhet eller för aktör i angränsande bransch att komplettera sitt utbud. Grunden är lagd och ny ägare kan bygga vidare genom att nyttja restaurangens exklusiva läge, nya utrustning, inredning och kök, goda renommé samt den stora utvecklingspotential som finns i företaget.

Verksamheten

Restaurangen drivs i lokal om ca 200 m² i toppläge i Stockholm. Matsalen rymmer ca 50 gäster. Ett Chambre separée som kan ta emot upp till 12 personer finns samt en bar med plats för 15-20 gäster. Sommartid finns även en utedel med plats för ca 15 personer. Hela restaurangen är nybyggd varför inredning, kök och utrustning är i toppskick. Restaurangen är högt placerad på lista över Sveriges bästa restauranger.

I verksamheten finns ca 10 medarbetare som är självgående, serviceminded och har god kompetens inom verksamhetsområdet.

Ekonomi

Bolaget har haft en årlig omsättning på 7-9 MSEK under uppstartsperioden, målet är 15-20 MSEK när verksamheten nu börjar bli etablerad.

Prisnivå
Pris och betallösning får växa fram i en dialog mellan köpare och säljare och är beroende på hur en avtalslösning konstrueras.

Processen
Processen inleds med att intressenter mot sekretessförsäkran erhåller mer information om bolaget i första hand i form av en företagspresentation/prospekt. Med intressenter som har ett fortsatt intresse sker vidare process som innebär besök, samtal och erhållande av mer specifik information. Därefter lämnar intressent indikativt bud för fortsatt förhandling.

 Kontakt

För ytterligare information avseende denna affärsmöjlighet ber vi er kontakta Mats-Ola Carlsson, mats-ola.carlsson@ericar.se. Tel 070-573 47 64.